söndag 8 maj 2016

Kolla in poddar och feeds på PFF

Vill slå ett slag för de podcasts och feeds som publiceras på PFF:s webbsidor. De finns också samlade på ett ställe, även om de dyker upp lite här och var på webbsidorna.

Några exempel.

Podd-4b-w

En ny podd från Vetenskap & hälsa har startat.  Den tar upp nyheter om forskning inom medicin och hälsa vid Lunds universitet, Malmö högskola och Region Skåne.
Senaste avsnittet handlar om långvarig smärta.
Hur vanligt är det och vad kan göras åt problemet? Och hur forskar man egentligen om en sådan sak som smärta?
Långvarig smärta innebär en stor påverkan på livskvaliteten för dem som är värst drabbade. Kortvarig smärta är lättare att hantera, men skulle kunna förebyggas bättre bland annat inom vården. I den här podden möter vi två forskare, Marcelo Rivano Fischer och Anna Sellgren Engskov, som arbetar med långvarig respektive kortvarig smärta.
Länk till fliken Nyheter.
Podden STADEN tar upp intressanta synpunkter på olika arkitekttoniska, kulturhistoriska och planmässiga resonemang.
Bonnstan i Skellefteå
Senaste avsnittet behandlar Skellefteå
Skellefteå – i byarnas skugga.
Skellefteå är staden som ingen riktigt velat ha. ”Är det en stad eller är det en samling byar”, frågar sig arkitekten Enar Nordvik som arbetar på kommunen. Skellefteå är Sveriges senast grundade stad är från 1845 och bybon har alltid varit normen. Men Skellefteå är också en av Sveriges rikaste städer. Det egna kraftbolaget dämde tidigt upp vattenfallen i älven och idag bidrar de med 100 miljoner om året till kommunkassan. Men rikedomen är inte staden, den kommer från landskapet, från gruv- och industrisamhällen och från byarna. Vad ska man med staden till? tycks kommuninnevånarna ha frågat sig under hela stadens drygt 150-åriga historia.
Länk till fliken PuFF.
Vill ni se alla bloggar,feeds mm på PFF:s webbsidor - här finns de sammanställda under fliken BLOGGAR. Sen är det bara att bläddra mellan undermenyerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar